2:a Advent


Så, vad gömmer sig då i lucka nummer två?


Jo, vi tänkte att vi i rådande mattehets, med terminsproven stundande nästa vecka, ville lätta upp stämningen lite kring just detta ämne. Vi tog hjälp av en mycket säker källa inom området och ställde några matterelaterade frågor, och svaren lär föda ett nytt intresse för ämnet så många annars föraktar. Vår källa avslöjar nämligen att det finns lite meningsskiljaktigheter mellan mattelärarna angående vem som är vassast när det kommer till just att hantera ekvationer, grafer, areor och så vidare. Att det är Micke eller Peter är de flesta överens om, men där tar stigen slut… Vi fick veta att båda två bestämt anser sig själv mest kunnig, och aldrig någonsin skulle kunna erkänna att den andra var bättre. Inte ens vår källa vågar ta ställning, så det är onekligen en fråga man hade behövt gräva djupare i… Och när vi ändå har spaden framme, vad är det egentligen som ligger bakom ryktena kring Midnight Micke och hans omtalade nattklubb? Det är dags att vi får ett ordentligt svar på detta, och därför uppmanar vi alla elever att snoka vidare allt vad de kan!


Speaking of matte så passade vi även på att fråga allas vår favorit-Madde varför vi faktiskt behöver kunna räkna pq-formler och derivatavärden (håll med om att funderingen har dykt upp många gånger de senaste dagarna, så här mitt i hetsplugget inför terminsproven). Svaret vi fick gjorde att vi faktiskt insåg att om vi någonsin ska klara oss på egen hand (utan att behöva både sova och äta på golvet) så är matten mycket bra att ha:

“Genom att räkna matte blir man en bra problemlösare, och gissa vem som sätter ihop IKEA-möbler hemma hos mig? Jo, jag!!”


Ovan nämnda källa passade även på att skvallra lite om vår kära ekonomilärare. Vi fick höra en historia som utspelar sig under en lärar-kick off i Barcelona för något år sen. Någon gång när klockan började ticka mot nattetid skulle delar av gänget gå tillbaka till hotellet, och Niclas tog då självsäkert täten och agerade vägvisare – tryggt och bra, och alla följde blint efter i den riktning han styrde stegen. Efter ungefär en timmes promenad började dock övriga lärare ifrågasätta hans lokalsinne, och mycket riktigt – han hade inte en aning om vart de var på väg, och så mycket närmre hotellet hade de inte kommit. Så mycket för den trygga självsäkerheten… Med andra ord så är inte alltid lokalsinnet lika bra som egot hos vår klippa till ekonomilärare!


Som de utförliga och nyanserade eleverna vi är passade vi då på att fråga Niclas om denna historia, då vi fått lära oss att vi alltid bör se saken ur olika perspektiv. Föga förvånande så delar han inte riktigt den här bilden av händelsen, och menar att det dessutom blev en väldigt trevlig tur längs strandpromenaden den där kvällen i Barcelona. Lite rationalisering där, eller vad säger du, Poya? Bland bortförklaringarna hörde vi också Wennicks namn (huruvida detta är en falsk anklagelse eller inte låter vi bli att spekulera i) innan han slutligen erkände att jo, det kanske brast lite gällande intelligensen från hans sida vid denna tidpunkt…


Sammanfattningsvis kan vi alltså konstatera att ämnet matte inte är helt friktionsfritt ens hos mattelärarna, och att vi kort och gott inte ska lita på Niclas lokalsinne (så länge vi inte är ute efter en promenad på en och en halv mil längs strandpromenaden). That’s all for today, over and out (och lycka till på terminsprovet)!