Mer redo än någonsin

I takt med att de japanska körsbärsträden slår ut och solen börjar titta fram börjar det även bli dags för årets viktigaste kamp. Grand Stand är nära och det är tid att krossa Borgar och Petri både fysiskt och mentalt. Jag har tagit ett snack med våra rugbylags lagkaptener, ProCivitas cheerleaders och ProTifo för att få reda på vad vi kan förvänta oss av årets rugbykrig.


Vad säger killarnas lagkapten Erik Mårtensson om utsikterna inför framtiden? “Jag tycker träningarna ser väldigt bra ut, vi har en kärngrupp som är väldigt flitiga och intresserade, vilket är jättekul. Vi har spelat två träningsmatcher som har gett oss väldigt mycket och ser fruktansvärt mycket fram emot Grand Stand!”


I nuläget är vi regerande mästare i damernas rugby, kan vi försvara den titeln? Hur ser det ut på träningarna, är det många som tränar och tränar de ofta? Jag frågade Ebelia Perlkvist, som ansvarar för tjejernas rugbylag. “Träningarna går bra, det är rätt många som dyker upp. Jag måste säga att det är speciellt nu på sistone som vi utvecklats otroligt mycket, vilket förmodligen beror på att vi fått alldeles egna professionella tränare”, säger hon. På frågan hur hon tror att våra chanser ser ut i år svarade Ebelia “Jag tror absolut att vi kan försvara titeln som regerande mästare! Personligen tycker jag att laget har blivit mer seriöst nu än tidigare år, så absolut har vi kapacitet för det!!”


ProTifo kommer varje år med fantastiska idéer och höjer stämningen på läktaren. Vad kan vi förvänta oss i år? Jag har pratat med Daniel Aston, en av de ansvariga i årets ProTifo.

"Procces läktarsektion kan i år inte annat än leverera. Paradstämningen med ramsor, flaggor och megafoner kommer att vara sprudlande. Läktaren ska gunga och den ska lyfta våra krigare till nya dimensioner. Efteråt kommer alla fråga sig om Borgar och Petri ens hade någon klack.” Vidare pratar Daniel om att det snart ska börja meckas nya flaggor. Han nämner även att ifall du som läsare ser mecket vara igång är det bara att kavla upp armarna och köra, de behöver all hjälp de kan få!


I årets Grand Stand planerar även ProCivitas egna cheerleaders att bjuda på en riktig show. De kommer dock inte att ha en hel rutin, utan kommer att visa upp olika delar var för sig istället. Ni kan se fram emot bland annat en dans och en pyramid. Mycket roligt är på gång.


Det ser alltså mycket lovande ut inför Grand Stand 2015, som kommer att vara så mycket mer än bara rugby!


- Olivia Jacobsson, Pegasus

 
Tryckt upplaga../Pegasus/Tryckt_upplaga.html../Pegasus/Tryckt_upplaga.htmlshapeimage_2_link_0