Intervju med elevkårsordförande

Det har snart gått en hel termin sen sommarlovets lata dagar tog slut och det återigen var dags att inta skolbänken. Detta innebär också att vår nya elevkår har fått ta plats och visa vad den går för. Vi på Pegasus genomförde förra veckan en intervju med ordföranden, Alice Pavin, för att få höra lite information om hur hon ser på den gångna tiden och vad det finns för planer framöver.


För planer, det finns det, även om en övervägande stor del tycks ligga framåt våren. Självklart ser vi alla fram emot de stora sakerna så som Grand Stand, studentfirande och liknande, men även det som utlovades för höstens schema verkar ha blivit framflyttat då Alice Pavin på frågan om var “Slaget om Malmö” och de mindre rugbyturneringarna tar vägen svarar att dessa planer kommer att ta plats till våren.


“Till våren” blir även svaret när vi frågar om ytterligare välgörenhetsprojekt. Vi på tidningen är mycket positiva till denna typ av aktiviteter och tycker därför att “fund day friday”, som hölls för några veckor sedan, var ett mycket bra initiativ! Vi frågade, som nämnt, om det ska komma att bli fler sådana event, och uppenbarligen har vi ett projekt med fokus på cancer att se fram emot!


Ja, våren verkar onekligen väldigt ljus, men vi får inte glömma att även hösten haft sina höjdpunkter. “Halloweek” är ett tydligt exempel på detta som även visar Elevkårens upplägg. “Vi vill jobba med både små och stora event. Under Halloween-veckan, till exempel, hade vi dödskallejakt, vilket är lite mindre, och på fredagen hade vi en större filmkväll”, säger Alice när hon berättar om det. Idén med dödskallarna möttes verkligen av ett stort engagemang från skolans elever och stämningen när det var dags att hämta ut priserna var glad och livlig, om än något avundsjuk…


Något annat som anordnades under hösten var gummibåtsracet, vilket också blev väldigt roligt. Ett antal deltagare paddlade sig genom kanalen för att nå fram till mållinjen först och därmed få ta emot den stora silverbucklan och bada i champagne. Det var dock inte bara vinnarna som badade; majoriteten av deltagarna bestämde sig för att en liten simtur i kanalen inte kunde skada efter att de gått i mål. Detta arrangemang ser ut att bli en tradition då det redan under den förhoppningsvis fullspäckade våren kommer att hållas ytterligare ett, något vi ser fram emot!


Alice pratade dock mycket om att skapa gemenskap mellan skolorna i Malmö i sin kampanj inför valet av styrelse, något som vi tyvärr saknar. Gemenskapen tycks överlag ha blivit lite bortglömd då tanken även var att ha temadagar under skoltid för att alla skulle uppleva skolan som något roligt och se fram emot att att komma dit. Vi ifrågasätter varför det inte blivit någonting med det, och Alice svarar att det är svårt att ha event under skoltid eftersom det inte får påverka skolarbetet och att det är svårt att locka deltagare om det hålls efter skoltid. Tråkigt, tycker vi, och vi hoppas att det lyckas gå att lösa ändå så småningom. Kanske någon gång under våren?


- Lovisa, Pegasus

 
Tryckt upplaga../Pegasus/Tryckt_upplaga.html../Pegasus/Tryckt_upplaga.htmlshapeimage_2_link_0