Instagram-kontot


Vi på Pegasus vill slå ett extra slag för skolans instagramkonto – procivitasmalmo! Om någon skulle ha missat att följa vår kära skola rekommenderar vi nu att ni gör det. Inte bara erbjuder det en intressant inblick i hur livet på skolan faktiskt är, hänger man med i svängarna kan man även lyckas få tag på gratis Ben & Jerry!


Kontot har funnits i cirka två år men effektiviteten på uppdateringen har varierat. Förra terminen tog den dock fart på riktigt, och numera kan man inte bara hitta många, utan även intressanta, inblickar i vardagen på ProCivitas i Malmö. Anledningen till denna positiva trend? Någon briljant hjärna (Stefan Kronanders om jag inte minns fel?) kom med idén att låta eleverna uppdatera! Kontot sköts alltså av olika elever varje vecka, elever från olika årskurser och program, och på så sätt finns möjligheten att få ta del av skolans alla hörn och kanter.


Utöver elevuppdateringen hölls en uppskattad tävling under jullovet. Ni som bara fortsatte läsa för att ni såg orden “Ben & Jerry”, nu kommer ert stycke! Det var nämligen så att man under jullovet hade möjlighet att plocka poäng i en tävling där en ny fråga ställdes varje dag. Ett svar per person var tillåtet, och när någon svarade rätt avslöjades det och man fick ta del av den rådande poängställningen. När poängjakten var avslutad fick första- till tredjepristagarna hämta vars en Ben & Jerry i köket, och övriga trånade avundsjukt.


Så, följde du inte skolans instagramkonto sen innan antar jag att du är i full fart med att börja göra det nu. Antar är kanske fel ord dock… Hoppas, snarare. För din egen skull.


Lovisa Bergdahl