Insändare om årsmötet

Det är helt underbart att vi går på en skola som tillåter oss att hålla stora val till elevkåren, och det är helt fantastisk att vi har så många kandidater att välja mellan när det kommer till elevkåren och dess styrelse. Det tråkiga är dock att hela valet mer eller mindre är ett stort skämt.


Jag förstår dig, du anonyma skribent som kritiserade valberedningen. De personer som oftast väljs fram av valberedningen och som röstas in i styrelsen går inte det för deras kompetens. Utan det handlar om vem som har flest kompisar. Det är ingen slump att det alltid är de populäraste kidzen som väljs av valberedningen och som röstas in i styrelsen.


Men sanningen är den att kvittar vem eller vilka som röstas in i styrelsen, för det blir precis samma sak ändå. Kandidaterna säger alltid samma skit: ”Jag ska göra vardagen roligare, jag ska sätta in fler aktiviteter med andra skolor och jag ska se till att vi tar hand om alla skolans elever!” Det enda som skiljer kandidaterna åt är deras svenskkunskaper. Några formulerar sig bättre, några lite sämre. Men det kvittar vem som vinner valet för det kommer inte ske några större förändringar i vilket fall. Det är tomma ord utan grund som kandidaterna slänger ur sig. Under mina två år på ProCivitas har samma saker sagts vartenda år. ”Vi ska göra skolan bättre och era vardagar kommer bli så sjukt mycket roligare!” Men vartenda år så händer ingenting ändå. Det är svårt att göra större förändringar, så snälla håll i tyglarna när ni berättar om varför just ni ska få en plats i styrelsen inför nästkommande år. Den enda person som har någorlunda realistiska tankar om vad som faktiskt kan göras är Nisse. Att bygga en motorväg mellan skolan och Hagestad känns som en mycket underbar idé. Tyvärr känns det som att Nisses kampanj är oseriös, vilket är synd för han är den enda kandidat som inte slänger ur sig en massa skit.


Det är både tids- och resurskrävande att driva valet. Varför gör vi det överhuvudtaget när det inte blir några större skillnader ändå? Låt personerna som vill vara med i styrelsen anmäla sig genom att skriva sitt namn på en liten pappersbit och sen lotta. Då hade vi sparat en massa tid som istället hade kunnat användas till att faktiskt göra skolan roligare som Alice Pavin påstod att hon skulle gåra under sin kampanj. Men det ser faktiskt väldigt bra ut utifrån när vi har stora val om elevkårsstyrelsen. Det gör det verkligen, och vi vet alla att det är mycket viktigare att det ser bra ut än att det faktiskt är bra.


- Anonym

Tryckt upplaga../Pegasus/Tryckt_upplaga.html../Pegasus/Tryckt_upplaga.htmlshapeimage_2_link_0