Insändare angående valberedningens förslag

Valberedningen har nu släppt sina förslag och för många av oss är de helt oförståeliga och förespråkar snarare det motsatta av vad som var väntat.


Vi kan börja med Edvin Edlund. En väldigt charmig Ystadbo som mer än gärna involverar sig i långa och givande samtal. Problemet med Edvin är att han inte har engagerat sig i kåren tidigare och därför inte vet vad han ger sig in på. Ofta har man hört Edvin prata både skämtsamt och lättsamt om sitt kommande år i kåren, det är tyvärr inte vad kårarbete kräver. De förslagen som Edvin har lagt fram än så länge har dessutom saknat godkännande från de utsattas del. Till exempel förslaget om att lansera en webbshop för Handelsutskottet trots ett tydligt nej från dess styrelse och att vår nya tradition “gummibåts-racet” skall involvera Borgar och St:Petri utan deras vetskap.


Att lova saker och att inte veta vad kårarbete innebär är genomgående för alla sökande. Få av dem har erfarenhet av kårlivet mer än att ha suttit i “elevrådet” under grundskolan, elevkårens jobb är inte direkt att klaga på maten och äckliga toaletter… Ebba säger att hon hoppas att folk ska “rösta med hjärtat” utan några direkt idéer, kontakter eller erfarenheter. Nils är en underbar person, men det var ganska tydligt att hans kandidatur var ett skämt, men valberedningen kanske är ett stort fan av både schnitzel och autoban-förbindelser. 


Var har vi Fabian, Maiken, Kada, Marcus och Adele? Fabian har under hela året varit aktiv i Tifo och visat sig mogen när det kommer till komplicerade situationer och konflikter, det vill säga viktiga egenskaper när det kommer till kårens arbete. Maiken är en av de mest aktiva kårmänniskorna i Malmö och startade upp både denna skoltidningen och har varit aktiv i Tifo. Vi som har skolkatalogen hemma vet även att Maiken har gjort den när hon satt som vice i Malmös elevkår där hon fortfarande är sittande, hon vet alltså vad kårvärlden handlar om och har med största sannolikhet viktiga kontakter. Dock så är det inte konstigt att valberedningen inte valde fram Maiken, i årets studentgrupp har Amalia (från valberedningen) tydligt pekat ut sitt hat mot Maiken på grund av hennes beslut att kolla på alternativa ballokaler. Kada har varit aktiv i skoltidningen det sensate året men det som får henne att sticka ut mest är hennes positiva anda. Jag tror inte att någon har kunnat låta bli att skratta åt hennes Tumblr-page “the typical Procce” som visar hur hon tar de små vägarna för att förbättra medlemmarnas skoldag. Marcus har inte visat upp sig mycket, men han har många talanger. När man pratar med honom inser man hur kreativ han är samtidigt som han är väldigt ödmjuk, det känns dumt att kasta bort de kvalitéerna. Och sist men inte minst, Adéle. Hon har redan nu fixat rabatt till ProCivitas elever på Redfellas, hon ägnar alltså sin fritid till att göra det bättre för ProCivitas elever. Även hon har varit aktiv i skoltidningen, creative minds och anordnade en föreläsning åt finansutskottet helt på egen hand. Det är inte illa för en nykommen etta och det krävs mod, vilja och ambition.


Hur kommer det sig att det finns så många duktiga och valberedningen väljer de sju mest flummiga? Det är ett mysterium.


- Anonym

Tryckt upplaga../Pegasus/Tryckt_upplaga.html../Pegasus/Tryckt_upplaga.htmlshapeimage_2_link_0