Grand Stand – twitterhets och efterfest

Traditionsenliga Grand Stand ägde rum på Hästhagens IP den 13:e Maj. ProCivitas var självklart väldigt taggade på björn- och pandajakt!


Lagen var taggade inför den årliga rugbymatchen. “Jag tycker träningarna ser väldigt bra ut, vi har en kärngrupp som är väldigt flitiga och intresserade, vilket är jättekul”, säger Erik Mårtensson, kapten för herrarna. Ebelia Perlkvist, kapten för damlaget berättade att träningarna inför Grand Stand gick bra. “Träningarna går bra, det är rätt många som dyker upp. Jag måste säga att det är speciellt nu på sistone som vi utvecklats otroligt mycket, vilket förmodligen beror på att vi fått alldeles egna professionella tränare.”


Uppladdningen inför Grand Stand blev minst sagt hetsig på andra håll efter smutskastning på sociala medier från elever på diverse skolor. Glåpord, fördomar och ord utan någon grund kastades fram och tillbaka i en debatt dagen innan Grand Stand. För att reda ut eventuella missförstånd kan vi meddela att samtliga hejarklacksramsor samt banderoller granskades av elevkårsstyrelsen, och att denne satte stopp för en banderoll som det ryktades om skulle existera.


ProCivitas, som självklart höll en god ton genom Twitterdebatten och dessutom slog hål på flera av felaktigheterna, kämpade mycket väl vid Grand Stand. Hejarklacken var på topp, Pegasus journalister livetwittrade och spelarna gav allt de hade. ProCivitas cheersquad visade vad de gick för med flera olika kast och lyft. Samtliga lag presterade och läktaren gungade av sång. Olyckligtvis föll Petris hejarklacksledare ner från läktaren vilket gjorde att ambulans tillkallades. Vi hoppas självklart att allt är bra med honom!


Dessvärre räckte inte den befintliga kämparglöden i ProCivitas två lag till seger. Värt att tillägga är dessutom att ProCivitas hade den absolut bästa efterfesten uppstyrd.


Vad kan vi säga mer än att det nu är dags att tagga om inför nästa omgång av Grand Stand!


- Sofia Livman och Olivia Jacobsson

Tryckt upplaga../Pegasus/Tryckt_upplaga.html../Pegasus/Tryckt_upplaga.htmlshapeimage_2_link_0