Årsmötet 2015

Den fjärde maj var det dags för traditionsenliga årsmötet. De senaste veckorna har varit fyllda med godisutdelande, affischuppsättningar och övrigt kampanjande och idag var det alltså dags för att se vad detta skulle resultera i – en ny elevkårsstyrelse skulle röstas fram. Mötet hölls i Kamprad med Erik Schuss som ordförande och undertecknad som sekreterare. Rummet var smockfullt och spänningen darrade innanför väggarna; taggade och nervösa kandidater satt utspridda i rummet (May the 4th be with you).


Efter genomgång av diverse formaliteter skulle först den gångna styrelsen beviljas ansvarsfrihet och därefter var det dags för valet. Kandidaterna var många, och utgjordes av otroligt kompetenta och ambitiösa elever. Med sprudlande pläderingar, en stenhård konkurrens och ett antal “röstomgång två” kunde det slutligen konstateras att styrelsen för kommande läs- och verksamhetsår ska bestå av ordförande Edvin Edlund, Vice ordförande Olivia Jacobsson, Ekonomiansvarig Måns Sjöwall samt ledamöterna Nils Fröhling, Katarina Dahlgren, Maiken Anderberg och Isak Muhr. Vi kan konstatera att det i år år valdes in hela tre (nuvarande) tvåor, vilket är väldigt roligt eftersom tredjeårsklasserna på så sätt kommer få en större representation nästkommande år. Undersökningen som Pegasus genomförde innan valet resulterade även den i att eleverna tyckte att Edvin skulle bli ordförande. Ett flertal av de som man för övrigt önskade se i kåren valdes också in.


Revisorer blev Andreas Lindén och Axel Edlund. Den nya valberedningen består av Charlotte Widén, Keiwan Mosaddegh, Ebba Rabe, Axel T. Andersson och Alice Pavin.


“Jag blev naturligtvis överglad över resultatet!”, säger en glad Edvin. “Jag kände att jag genomförde ett bra tal för att presentera mig själv och efter det var jag jäkligt nöjd. Efter det kände jag mig stark, men känslan av att vinna är den absolut bästa känslan för en vinnarskalle som jag är!”


Vad tycker Edvin om sina kompanjoner, som han nu kommer arbeta tillsammans med i ett år? “Alla människor som kom in i styrelsen är fantastiska människor. Vi kommer att jobba mycket bra tillsammans!”


Styrelsen utsåg även två hedersmedlemmar som synts mycket inom kårverksamheten och dessutom varit extremt engagerade och drivande gällande det mesta som har med ProCivitas att göra under sin gymnasietid - Cecilia Fagerström och Carl-Magnus Öhrström. “Det är ett riktigt roligt sätt att avsluta sin tid i kåren”, säger Calle varpå han ödmjukt fortsätter “Även om jag alltid varit i samspel med massor av bra och duktiga människor under årens lopp!”


När årsmötet var över delades grattiskramar under ett regn av glitter. Fotografier skulle tas och självklart skulle styrelsen fira! “Firandet blev tårta, mingel med gamla alumnielever och sedan jeopardy med Stefan!”, berättar Edvin.


Avslutningvis vill vi tacka den avgångne kåren för ett fantastiskt bra verksamhet och säga ett stort grattis till den nya styrelsen! Och till er som kandiderade men dessvärre inte blev valda – bra kämpat, att ställa upp är bara det en bedrift i sig som visar på stort mod och kämpaglöd! Om någon vill ha mer detaljerade uppgifter om vad som hände under årsmötet finns mycket tillhanda på Pegasus Twitterkonto, PCPegasus, där våra duktiga journalister uppdaterade flitigt under hela årsmötet. Eloge!


Nu ser vi fram emot verksamhetsåret 2015/2016!


- Sofia Livman

 
Tryckt upplaga../Pegasus/Tryckt_upplaga.html../Pegasus/Tryckt_upplaga.htmlshapeimage_3_link_0